Kaliteli Siteler

Domain

7 Mayıs 2012 Pazartesi

Bayılma, Çocuklarda Bayılma

Çocuklarda Bayılma
Çocuklar, bazen ani ateş yüksel­mesi sonucu bayılabilir veya nefessiz kalabilir. Bu durum, çocu­ğun beyin hüc­releri ve vücut fonksiyonlarında tahrip edici etkiler yapabilir. doktora gidene kadar da çok zaman kaybedebilir.

Vücutta otomatik olarak işleyen hayati işlemlerin devamına rağmen, insanın çeşidi duygularını algılaya­nıma ve kendi iradesiyle hareket et­me İmkanım kaybetmesidir. Baygın­lık, insanda üzüntü, stres ve aşırı sı­cak sebebiyle meydana gelebildiği gibi, yorgunluk ve uzun süre ayakta kalma gibi bazı faktörlerle de görü­lebilir. Özellikle zayıf, yaşlı ve narin yapılı kişilerde daha sık oluşur.

Ayrıca aşağıdaki formüller uygula­nır:

baygınlık

* Aynı miktarda limon ve sirke ka­rıştırılır. Baş, boyun ve eklemler ovulur. Bir bardak sirkeye bir kaşık zeytinyağı ilave edilerek, vücut bu karışımla ovulur. Soğuk suyla baş ve vücuda masaj yapılır.

* Bir kavanozun yarısına kadar menekşe konur, üzeri zeytinyağı ile doldurulur. Sık sık karıştırılarak üç hafta kadar güneşte bekletilir. Böyle acil durumlarda eklemler bu yağ ile ovulur. Bu karışım karın ağrısına ve vücut hararetine karşı da etkilidir.

Tedavisi:
* Hasta, vücudu başı aşağı gelecek şekilde yatırılır. Yüzüne bol­ca soğuk su serpilir. Ense ve şakaklar limon, sirke veya kolonya ile ovulur, buruna kekik yağı ve soğan koklatı­lır.

* Lavanta esansı koklatılır. 1 – 2 bardak melisa suyu içirilir.
* Buruna miskü amber tutulur ve içe çekilmesi sağlanır.

0 yorum

Yorum Gönder