Kaliteli Siteler

Domain

5 Mayıs 2012 Cumartesi

Egzersizin Önemi ve Faydaları

Son yapılan araştırmalar, insan bedeninin hareketsiz kalmasının kullanılmayan bir demirin paslanması gibi bir reaksiyona neden olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bu duruma güncel tabirle “oksitlenme” denilmektedir. Antioksidan ilaçlar, bedenin kendi kendine meydana getirdiği bu reaksiyonu kısmen de olsa gidermeye çalışmaktadır. Fakat oksitlenmeyi ortadan kaldırarak yaşam süresini uzatan ve gençleşmeyi sağlayan yegâne tavsiye, egzersiz yapma miktarı ve sıklığının olabildiğince arttırılmasıdır.

Bedenin hafif hareket etmeye veya hafif bir yürüyüşe göre, hızlı hareket etmesi elde edilecek verimi diğer bir anlamda dinlenmeyi daha etkili sağlamaktadır. Bu dinlenme, sadece beden olarak değil, ruhsal ve zihinsel olarak insanın kendisini daha iyi hissetmesini sağlar.

Peygamber’imiz de bu konuda şöyle bir tavsiye de bulunmuştur: “Sizden birinize yürümekten dolayı yorgunluk geldiği zaman koşsun, zira koşmak yorgunluğu giderir.

Ayrıca Peygamber’imiz sportif yarışmalardan bazılarını tavsiye etmiş; bizzat da bu etkinlikler içinde yer almıştır: Atıcılık, binicilik, yüzme, güreş, kılıç kalkan oyunu, karşılıklı koşu, at ve deve koşuları gibi… Bu yarışmalarda derece elde edenlere bizzat hediye vermiştir. Bu tip etkinliklerin arttırılmasının hem sağlık hem de insanlar arasında daha samimi bir ortamın gelişmesi için gerekli olduğunu ifade etmiştir.
egzersiz Namaz Elbette Bir Tedavidir

Namazın anlamı, öncesinde alınan abdest, yapılışı, içinde okunan dualar, hemen her şeyi ile zaten başlı başına önemli bir tedavi imkânı sağlar. Birçok insanın abdest alıp kılmış olduğu namazdan sonra rahatladığım söylediğine şahit oluruz. Bu durum basit bir rahatlamadan çok, manevî olarak görevini yerine getirmiş olmanın verdiği derin bir tatminlik duygusuyla özdeştir.

Bu, insanın enerji alanlarında meydana gelmiş bozulmaları ortadan kaldırır. Manyetik alanını düzeltir. Dolaşım sistemini düzenler. Burada sayılabilecek birçok fayda vardır. Özellikle Uzak Doğu tedavilerinde çok sık tekrarlanan enerji alanlarının açılmasında aslında en önemli uygulama namazdır.

Buna rağmen egzersizle tedavi kısmında namazdan bahsetmek onun çok geniş anlam ve önemi karşısında basit kalacaktır. Bu yüzden burada sadece böyle bir açıklama yapmak yeterlidir. Zira namaz en Önemli ibadetlerden biri olmakla birlikte onu tavsiye etme aracı olarak sadece sağlığımıza yapacağı katkıyı gündeme getirmek iğretilik olacaktır.

0 yorum

Yorum Gönder